Etna & Nori

 

Etna är född 2001-04-20, hennes föräldrar heter Laban och Idun. Båda föräldrarna härstammar från mycket duktiga tävlingshundar importerade från  Norge och Alaska (med uppfödare som Robert Sörli, Kjell Smedstad, Roxy Wright m.fl.) Trots att hon har en mycket fin stamtavla av tävlingshundar har hon aldrig varit ute och tävlat, hon har enbart varit med på våra egna turer och jobbat en del med turistkörningar.

 

Trots att hon nu hunnit bli en ”äldre dam” så är hon mycket pigg och livlig. Hon har alltid varit mycket glad och social som mer en gärna vill följa med ut och dra framför släden. Hon är en hund som hoppar och studsar och bara vill iväg (en sån som man ofta får sig en snyting av), men om man börjar klia henne kan man få sitta i timtal, för hon tycker om att få mycket social kontakt.

 

 

 

Nori - föddes tillsammans med 3 systrar och 2 bröder i matte Heidis säng den 13 april 2004 och han fyller alltså snart 5 år. Pappa är Working Husky SILAS - en underbar hund som vi övertog från Mattis Holmgren från Jokkmokk. Mamma är Heidis "maskot" och ständiga följeslagare Mucki, egentligen "Tjamuk" som kommer från Mats Larsson och Ulrika Karlsson från Undersåker. Valparna fick namn efter floder och städer i Sibirien. Heidi behöll 5 av de 6 valparna och uppfostrade de väl och la mycket tid på dem.

 

Nori är den ende i kullen som inte är en kelgris. Han är reserverad och tokig i att dra! Hugger i hundgårdsstängslet så hela hundgården skakar, så fort det drar ihop sig till utflykt. Skriker för full hals innan start och ställer till allmän "skrik och panik" i startsituationen. Rycker som en galning innan startsignalen går.  Han drar något helt otroligt!! Han går som wheel-dog - längst bak i spannet - förstås.

 

Heidi tävlade under en period om några år med sina siberian huskys. Det blev först 2-spann enligt reglerna för yngre juniorer, sedan 3-spann och sedan 4-spann. Med sina "valpar" har hon kört 4-spann framförallt 2006 och 2007. Nori var alltid med och de vann 2007 Nordic Open Junior 4-spann. 2006 blev det silver på Nordic Open Äldre Junior. 12:e plats i VM 4-spann i Åsarna 2008 av 40 startande.